zondag 24 februari 2013

Beschaving


Notaris helpt kaalplukken ouderen bestrijden
De beroepsorganisatie van notarissen doet mee aan een proef om uitbuiting van ouderen in een vroeg stadium te signaleren. Voor de proef werken de notarissen samen met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), meldt het AD vandaag.
(AD, woensdag 20 februari, 2013) 

Mijn hart sprong op, toen ik afgelopen woensdag deze kop in de krant zag. Twee weken terug sprak ik nog met afschuw over het schandalige gedrag van de regering om ouderen hun spaarcentjes af te pakken (zie: Rupsje Nooitgenoeg).
Even had ik het idee dat ik in het notariaat een bondgenoot had gevonden, die deze misstand te vuur en te zwaard zou gaan bestrijden.
Even maar.....
Verderop las ik dat zij dit zou gaan doen in samenwerking met het ministerie van WVS.
Misschien wel in opdracht van....
Oei, heulen met de vijand, dus.....

Wat is het geval.
Op nu.nl las ik, dat het ministerie van VWS schat dat jaarlijks 30.000 ouderen het slachtoffer worden van financiële uitbuiting. 
Nou, na de laatste maatregelen van de regering van januari, ligt dit aantal volgens mij aanzienlijk hoger.
Nee, het gaat hier alleen over familieleden en bekenden die de ouderen kaalplukken.
Het komt steeds vaker voor dat het testament van een oudere wordt veranderd. En dat anderen zich ongewenst bemoeien met hun geldzaken komt volgens de beroepsorganisatie van notarissen steeds vaker voor.
Dat dit soort misstanden wordt aangepakt is uiteraard een goede zaak.
Het moment waarop dit aandacht krijgt, bevreemd mij echter.
Is men er nu pas achter gekomen dat dit gebeurt, of had het aanpakken van dit probleem tot op heden geen prioriteit?
Toen het kabinet in haar zoektocht naar meer geld op de goudmijn van de vermogende oudere stootte, heeft zij waarschijnlijk besloten dat het beroven van deze senioren door familie en kennissen een halt moest worden toegeroepen, daar dit een aanslag was op een voor haar lucratieve inkomstenbron. Zij claimde deze goudmijn voor zichzelf en zou niet langer tolereren dat anderen daar een greintje van mee zouden pikken.
Zo stelt de regering zichzelf boven de wet.
U kent ze wel, de onduidelijke opnames van bewakingscamera's bij pinautomaten in Opsporing Verzocht, van louche figuren die met een buitgemaakte pas de rekening van een oudere plunderen.
Zien we eerdaags ook een filmpje van Mark en consorten?


Nog P&W gekeken maandagavond?
Peter Verhaar vond het nodig om een lans te breken voor de arme S. van K., voormalig directeur van SNS.
Hij vond het triest dat de man naar het buitenland heeft moeten vluchten vanwege de volkswoede die zijn handelen heeft opgeroepen. De man had in het verleden toch ook twee goede besluiten genomen voordat hij SNS door een megalomane beslissing naar de ratsmodee hielp?
Hallo Peter, de man werd betaald om goede beslissingen te nemen.
En niet zo zuinig ook.
Van K. had niet hoeven vluchten, als hij ruiterlijk zijn falen had toegegeven en zijn bonus had ingeleverd. Hij had ballen moeten tonen. Maar ja, hij heeft alleen een zak met geld.....
Peter vertelde ook, dat de Raad van Commissarissen van SNS in 2012 de bonus van een klein miljoen die Van K. had ontvangen, terug had kunnen halen, maar dit niet gedaan heeft. Ze hebben gewoon zitten slapen!
Die hadden natuurlijk al hun aandacht nodig bij het binnenhalen van hun presentiegelden, honoraria, onkostenvergoedingen en hun eigen bonussen!
Het is niet alleen S. van K. die vanwege wanprestaties zijn bonussen behoort in te leveren, maar bijna de volledige toplaag van het Bankwezen in Nederland.
Jeroen en Diederik!
Ga bij dìe lieden op rooftocht en ontneem hèn hun onrechtmatig verkregen gelden voordat je de ouderen in onze samenleving van hun spaarcentjes berooft!
Met de "Plukze"wetgeving in de hand en Moszkowicz op een zijspoor moet dat toch lukken?
Toon je rode hart!
Want als jullie achter het huidige beleid blijven staan, maken jullie jezelf èn je Partij, volledig ongeloofwaardig.
Ons land heeft behoefte aan een moderne Robin Hood!
En als Mark begint te sputteren?
Gewoon laten sputteren.......





Geen opmerkingen:

Een reactie posten