zondag 26 april 2020

Flabbergasted


Tijdens de dagelijkse persconferentie afgelopen donderdag in het Witte Huis vertelde William Bryan, de wetenschappelijk adviseur van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid, dat het coronavirus te bestrijden is met ultra violette straling en desinfecterende middelen zoals alcohol en bleekmiddel.
Niet echt nieuws, zou ik zeggen, al is het effect van uv-straling wel nieuw voor mij.
Mijnheer de President vond het klaarblijkelijk ook een weinig tot de verbeelding sprekend verhaal en besloot er daarom een schepje bovenop te doen.
Voortbordurend op de uitlatingen van Bryan raadde hij zijn landgenoten aan om te gaan zonnebaden in de strijd tegen het virus en liet daarna zijn gedachten de vrije loop. Zou het niet geweldig zijn als zonlicht en ontsmettingsmiddelen ingezet zouden kunnen worden om mensen zelfs te genezen? Hij ging volkomen los. Toen hij zich hardop afvroeg of het misschien een goed idee zou zijn om jezelf in te spuiten met een desinfecterend middel en dat hij zijn medisch team deze mogelijkheid zou laten onderzoeken, begon ik hem er van te verdenken dat hij iets gerookt of gesnoven had, of dat er een verkeerde paddenstoel tussen zijn champignonnetjes had gezeten.
Bryan en ook de aanwezige dokter Deborah Birx, die alles omtrent de corona uitbraak in Amerika coördineert, zaten erbij en gaven geen krimp, grepen niet in en lieten Donald dit werkelijk krankjorume idee zonder tegensputteren de wereld in kakelen......
Ongelofelijk! Wat een stupiditeit. Trump toonde voor het oog van de wereld niet alleen het totaal ontbreken van enig wetenschappelijk inzicht bij zichzelf, maar durfde deze stompzinnigheid ook nog eens schaamteloos te etaleren. Wat 'n.......
En dat moet leiding geven aan het machtigste land van de wereld.....

De hele wetenschappelijke wereld viel direct na de persconferentie over Trump heen en her en der werden zijn geestelijke vermogens ernstig in twijfel getrokken. Met nog vers in het geheugen het dodelijke slachtoffer dat viel nadat Trump tijdens een eerdere persconferentie het malariamedicijn hydroxychloroquine als "wondermiddel" had aangeprezen als een mogelijk geneesmiddel tegen Covid-19, haastten wetenschappers zich om het idee van het inspuiten van desinfectiemiddel als volslagen ridicuul te omschrijven. Een professor aan de universiteit van Californië noemde de briefings van Trump zelfs een actief gevaar voor de publieke gezondheid.
Klaar ben je, als Verenigde Staten van Amerika zijnde. Heb je niet alleen te maken met een pandemie die duizenden doden eist en de maatschappij totaal ontwricht, maar zit je ook nog opgescheept met zo'n ongelofelijke lulhannes als president.....
Trouwens, dat onderzoek meneer Trump, da's helemaal niet nodig. Dat hebben wij hier in Nederland al gedaan. Als alcohol werkelijk het coronavirus zou bestrijden, dan had er in onze zuidelijke provincies tijdens Carnaval nooit een uitbraak plaats gevonden.....


Deze week de aankondiging dat er een voorzichtig begin gemaakt gaat worden met het loslaten van de lock down. Velen zijn teleurgesteld dat ze nog niet aan de bak mogen, zoals horeca, kappers en nagelstylisten. Volgens Mark zijn laatst genoemden klaarblijkelijk een belangrijke pijler onder onze economie, gezien de frequentie waarmee hij deze beroepsgroep noemt.
Onderzoekers pleiten er voor om de economie weer vlot te laten trekken door de jongeren in de samenleving, die immers minder vatbaar lijken voor het coronavirus, althans die de ziekte meestal goed doorstaan. Zij hebben berekend, op basis van de beschikbare data, dat mensen ònder de 50 een kans hebben van 0,0014% om te overlijden als ze besmet zouden raken met het Covid-19 virus. De kans dat je komt te overlijden door een hartstilstand is groter......
Wat ik niet snap, is die hele discussie over die mondkapjes. Mark blijft erbij, met een halsstarrigheid die doet denken aan zijn houding tijdens de afschaffing van de dividendbelasting, dat zij niets toevoegen en alleen maar schijnveiligheid geven èn dat de kapjes nodig zijn op meer cruciale plaatsen in onze maatschappij. Terwijl in alle ons omringende landen overgegaan wordt tot het dragen van mondkapjes, daar waar de social distance van anderhalve meter niet haalbaar is, zoals tijdens het winkelen en in het openbaar vervoer, houdt Mark (ingefluisterd door het RIVM natuurlijk) zijn poot stijf. Al wekenlang wordt er gediscussieerd en schande gesproken over het feit dat personeel in zieken- en verzorgingstehuizen het werk moet doen zonder afdoende gezichtsbescherming maar op straat zou het niet werken? Dat kan toch niet waar zijn! Oké, zo'n huis-tuin-en-keuken mondkapje zal misschien minder bescherming bieden dan zo'n chirurgisch masker, maar het hèlpt toch? 
En nou kan Mark Rutte wel tegen het Nederlandse volk zeggen: "Een anderhalve meter maatschappij, wen er maar aan!", ik zou tot diezelfde Mark Rutte èn datzelfde volk willen zeggen (en het komt misschien voor velen als een eye-opener): "Mensen gaan nou eenmaal dood. Wen er maar aan."

Hoorde mijn buurman tegen zijn dertien-jarige dochter zeggen: "Nee, we gaan dit jaar niet op vakantie. Italië gaat dus niet door." Waarop het meisje kwaad respondeerde: "Wat!?!?! Genitaliën!?!?! Da's kut!!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten