zondag 10 maart 2013

Luchtjes


Terwijl Nederland keer op keer het bestraffende vingertje opsteekt in de wereld, als een land zich niet aan een bepaald verdrag houdt, lijkt zij zelf het verdrag tegen het gebruik en de ontwikkeling van biologische wapens, in 1981 door Nederland geratificeerd, aan haar laars te lappen.
Het programma Man bijt Hond kreeg hier lucht van en toog afgelopen donderdag naar het Zuid-Hollandse Numansdorp waar de plaatselijke bevolking in geuren en kleuren vertelde over de experimenten met betrekking tot biologische oorlogsvoering die schijnbaar worden uitgevoerd door defensie.
Nederlandse soldaten hebben in het Veerbos aldaar een waar bommentapijt neergelegd.
Stinkbommen wel te verstaan, van biologische oorsprong.
Een soort biologische bermbommen dus.
De ontwikkeling van dit nieuwe wapen zal de moderne oorlogsvoering ongetwijfeld naar een hoger plan tillen.
Zeker in deze tijden van crisis is het mooi meegenomen dat de kosten van dit wapen minimaal zijn. Het vergt slechts kleine aanpassingen in het dieet van Jan Soldaat om een zo groot mogelijk effect te sorteren en ach, eten moeten ze toch, nietwaar?
Een positief neveneffect is dat Nederland, als een van de grootste uienproducenten ter wereld, met de invoering van dit nieuwe wapen de agrarische sector een nieuwe boost kan geven.

Is de ontwikkeling van dit nieuwe wapen een gevolg van het alsmaar bezuinigen op het defensiebudget waardoor niet langer munitie aangeschaft kan worden, en moet worden omgezien naar een goedkopere oplossing?
Zoals de overstap van blauwe naar bruine bonen?
Of is het een paniekreactie op de dreigende toespraak van de Noord Koreaanse leiders welke deze week via het journaal tot ons kwam. Onze Patriots staan immers nog in Turkije en wat moet je dan doen als ineens oorlogszuchtige Noord Koreanen aan onze grenzen verschijnen?
Het zou mij in ieder geval niet verbazen als dit idee is ontsproten aan het creatieve brein van onze nieuwe minister van defensie Jeanine Hennis-Plasschaert. Ik had al zo het vermoeden bij haar aantreden dat er bij defensie een nieuwe wind zou gaan waaien.
Het idee is even simpel als geniaal. Jeanine zal zich in de wereldgeschiedenis terug vinden naast veldheren als Julius Ceasar en Napoleon die nooit op dit lumineuze idee zijn gekomen: schijt gewoon je hele land onder en geen vijand zal nog de aspiraties hebben om jouw grenzen over te trekken.

Ongetwijfeld zullen er groepen in de samenleving zijn die vinden dat er aan dit plan toch een luchtje zit.
In hoeverre zal een eenzijdig dieet van bonen en uien de gezondheid van "onze jongens (en meiden natuurlijk)" schaden? Ook zal bezien moeten worden of dit nieuwe wapen kan worden toegelaten op grond van de Geneefse Conventies.
Misschien moet er toch maar een onderzoekscommissie op gezet worden.
Job is toch klaar....

Wat wij allemaal de dag na de rellen in Haren al wisten is bevestigd door de Commissie Cohen, die na 5 maanden studeren tot een wereldschokkende conclusie kwam: het had anders gemoeten.
Politieleiding en burgemeester hebben gefaald en de impact van sociale media schromelijk onderschat.
Kosten van dit onderzoek: bijna 400.000 euro.
Of de uitkomsten van dit onderzoek tot verdere maatregelen zullen leiden, staat nog niet vast.
Misschien dat wat leidinggevenden met een gouden handdruk worden weggepromoveerd of in een riante wachtgeldregeling worden geschopt.
Al met al zullen de onderzoekskosten en de voortvloeisels daaruit waarschijnlijk het schadebedrag van de Harense rellen (1 miljoen) gaan overstijgen.

Misschien moeten we daar ook maar eens op gaan bezuinigen.
Onderzoekscommissies.
Werkvoorzieningsprojecten voor uitgerangeerde politici.
Negen van de tien keer bevestigen dit soort geldverslindende instituten slechts wat iedereen al vermoedde en jagen zij op die manier de financiƫle schade, ontstaan door hun onderwerp van onderzoek, alleen maar tot nog grotere hoogten.



Deze week mochten we even ruiken aan de lente.
Ik heb er zin an!
Dus....
Geniet van het leven!
Yolo!

Ik ga een bommetje leggen.......



Geen opmerkingen:

Een reactie posten