zondag 10 februari 2019

Sheldon Baudet


Ik ben een grote fan!
Elke doordeweekse avond installeer ik mij rond half 8 voor de buis en zap ik naar Veronica om twee afleveringen van "The Big Bang Theory" te consumeren. Een geweldige, briljante comedy met een geweldige cast, waarin kamergenoten Sheldon en Leonard, samen met hun vrienden Raj en Howard en buurvrouw Penny de hoofdrollen spelen.
De serie loopt al sinds 2006 en groeide uit tot de best bekeken serie wereldwijd.
Spijtig, dat de sitcom na twaalf seizoenen wordt beëindigd. Jim Parsons, die de rol van Sheldon Cooper speelt, houdt het voor gezien. Nee, niet vanwege de verdiensten, want hij is de best betaalde tv-acteur in Amerika en mag per aflevering een slordige miljoen dollar opstrijken. Jammer!!!!
Sheldon, een wereldvreemd, contactgestoord genie. Autist tot in het ultieme en overtuigd van zijn "brilliance". Een arrogante betweter in optima forma, geweldig neergezet door Jim Parsons.
Het is elke keer weer genieten!
Ook afgelopen donderdag ging ik er weer goed voor zitten om even de waan van de dag te ontvluchten. Even de sores van de werkelijke wereld vergeten en lachen om Sheldon en zijn kompanen.

Sores.
Zoals de zoveelste clash tussen PVV en DENK tijdens een debat in de Tweede Kamer, waar Selcuk Öztürk ongefundeerde verdachtmakingen over frauduleus handelen ventileert aan het adres van Machiel de Graaf die daarop bedreigende taal spreekt richting het DENK Tweede Kamer lid.
Werkelijk van een beschamend niveau.
De Graaf toont zich een vent door zijn woorden terug te nemen en biedt excuses aan voor zijn uitbarsting, terwijl Öztürk blijft zuigen en provoceren en zijn verdachtmakingen nìet terug neemt.
Een diep donkerrode kaart voor deze man, die een blamage is voor alle Nederlanders met Turkse roots. Sinds 2012 lid van de Tweede Kamer, maar zijn eerste constructieve bijdrage aan onze samenleving moet hij nog leveren.

Zoals de manifestatie van de jeugd, die de schoolbanken is ontvlucht om te demonstreren voor een krachtiger klimaatbeleid, in navolging van de Zweedse scholiere Greta Thunberg.
Politici als Klaver en Jetten die het "geweldig" vinden dat de jeugd zo begaan is met het klimaat.
Werkelijk?
Een beetje naïef van deze heren, want we voelen toch op onze klompen aan dat, naast een aantal werkelijk gemotiveerde jongeren, het gros van de kids in deze manifestatie gewoon een kans heeft gezien om lekker een dagje te spijbelen en met z'n allen een feestje te bouwen op het Haagse Malieveld. Vooral als ik de jeugd hoor scanderen: "CO2, weg ermee!", vraag ik me af of ze beseffen waar ze het over hebben. En als ik ze aan het einde van de dag dan de MacDonalds (een van de grootste milieuvervuilers) zie binnen schuiven om zich te goed te doen aan een Big Mac, worden mijn bedenkingen alleen maar bevestigd.
Het ware beter geweest als die kinderen op deze dag in hun school gevoed waren met feiten en onderzoeksresultaten met betrekking tot de gevaren die het klimaat bedreigen. Een lesje biologie hoe dat nou precies zit met die CO2 kan ook geen kwaad.....
Onnozel meebrullen met de meute. Ach, het zijn nog kinderen. Het zij hen vergeven.
Kwalijker is het, dat veel volwassenen het verdommen om zèlf na te denken en maar achter iedere roeptoeter aanhollen....

's Avonds waren Rob Jetten en Thierry Baudet aangeschoven bij Eva Jinek. Natuurlijk ging het over de klimaatdiscussie. Thierry, die het allemaal maar niks vindt en natuurlijk gelijk heeft als hij zegt dat het geen drol oplevert als alleen Nederland allerlei maatregelen gaat treffen om de CO2 uitstoot terug te dringen. Dat 174 landen het Parijse klimaatakkoord ondertekenden, wuift hij weg. "Die gaan zich daar toch niet aan houden", "weet" hij. Die maatregelen kosten honderden miljarden! Hij draaft door als hij beweert dat Nederland over 35 jaar een "koolstofvrije" economie moet hebben. (waar heeft ie dat nou weer gelezen?)
Rob Jetten brengt in dat, als wij niets doen, we die honderden miljarden ook kwijt zijn aan olie en gas die we dan moeten importeren uit landen als Saoedi-Arabië en Rusland, waar regimes aan de macht zijn waar we liever geen zaken mee doen. Is het niet beter om dat geld dan te investeren in innovatieve projecten die ons onafhankelijk maken van deze partijen?
Thierry laat zich niet overtuigen. De mededeling dat het overgrote deel van de bevolking zich zorgen maakt over de klimaatveranderingen en dat wereldwijd wetenschappers de noodklok luiden, deert hem niet. Hij weet het beter. Een arrogante betweter in optima forma.
Ook Eppo van Nispen tot Seventer, directeur van Beeld en Geluid en Sander van de Pavert, bekend van Lucky TV, zijn deze avond aanwezig om te praten over satire op de televisie. Het vertoonde filmpje van Van de Pavert over de zingende Hillary Clinton en Donald Trump lijkt Thierry Baudet voor het eerst te zien (?!?! Zijn reactie op een vervolgfilmpje doet zelfs vermoeden dat hij nog nooit van Lucky TV gehoord heeft!!!). Hij vindt het niet grappig. Als Eva zegt dat zij er ontzettend om gelachen heeft, antwoordt Thierry: "Ja, maar dat komt misschien omdat jij een paar jaar in Amerika hebt gewoond. Toch?"
"Ik ben er geboren", antwoordt Eva. Iets wat bij het merendeel van de Nederlandse bevolking genoegzaam bekend is. Ze heeft er zelfs een serie prachtige reportages over gemaakt.
Dan denk ik: "Hallo Thierry, onder welke steen heb jij de laatste jaren geleefd, man!"
En dan te bedenken dat hij al meerdere malen bij Eva aan tafel heeft gezeten!
Totaal niet geïnteresseerd in zijn medemens (alleen maar in zichzelf?). Volkomen wereldvreemd!


En ineens....... zie ik het!!!
The Big Bang Theory kan door!
Thierry Baudet gaat de rol spelen van Sheldon Cooper!
Een zelfingenomen, contactgestoorde, wereldvreemde, arrogante, narcistische betweter, overtuigd van zijn eigen "brilliance".
Hij mag in de serie gewoon zichzelf zijn.......




Geen opmerkingen:

Een reactie posten