zondag 18 oktober 2020

Bigfoot

 
O Albion, wat is er toch met U?
Het land dat ooit de "waves rulede" en waar men elkaar met een stiff upper lip vilein de waarheid kon zeggen, maar ook in grote kameraadschap in de pub, onder het nuttigen van grote glazen lauw en schuimloos bier, op humorvolle wijze de maat nam.
Het wereldrijk van weleer is uiteengevallen en de Commonwealth, het samenwerkings-verband van de ooit door Engeland beheerste koloniën, is nog slechts een slap aftreksel van het ooit zo machtige British Empire.
In januari ontvluchtte Prins Harry samen met zijn Meghan het Verenigd Koninkrijk, wat sinds de Brexit eveneens scheuren vertoont. Begin dit jaar werd die Brexit een feit en trad men formeel uit de Europese Unie. Het jaar 2020 zou gebruikt worden om alle losse draadjes netjes af te hechten, maar zoals het er nu naar uitziet zullen Europa en Groot-Brittannië begin volgend jaar definitief uit elkaar gaan zonder een deal. De Britten komen letterlijk èn figuurlijk op een eiland te zitten.....

Tja, Albion heeft in de loop der tijd veel verloren.....
Maar haar grootste verlies?
Het gevoel voor humor!
Want dat is toch waar we die Britten altijd om hebben bewonderd? Hun humor. Die onderkoelde zelfspot waarvan vele Engelse televisieseries uit het verleden ruimschoots doordrenkt waren.
Ze zijn het kwijt. Hun gevoel voor humor.
Of juist niet!?!?!?!?!

Ja, we leven in verwarrende tijden en je hebt er tegenwoordig een dagtaak aan om alle nieuws uit te splitsen in nieuws en fake-nieuws....
Wat moet ik denken van de reactie van de Britse minister van Buitenlandse Zaken, Dominic Raab, op het verschijnen van foto's en video's op Russische social media waar de gek wordt gestoken met het door het Britse farmaceutische concern AstraZeneca en de universiteit van Oxford ontwikkelde Covid-19 vaccin?
Volgens Raab wil men via beelden zoals bovenstaande foto, waarop we premier Boris Johnson zien met een aapachtig uiterlijk, mensen doen geloven dat je bij gebruik van dit vaccin verandert in een aap!
Dit zou komen doordat bij de ontwikkeling van het vaccin gebruik is gemaakt van een onder chimpansees voorkomend virus, dat echter volledig onschadelijk is gemaakt.
Deze reactie zou niet alleen getuigen van een groot gebrek aan humor, maar ook van een grote minachting voor de intelligentie van de mensheid door meneer Raab. Zal hij werkelijk zo denken? 
Kom nou! En zo ja, dan is het ècht triest gesteld met die Britten.

Ik denk dat Raab de grap nog wat heeft willen opkloppen door er quasi serieus op te reageren. 
Hij gaat tenminste behoorlijk los!
"Iedereen die de inspanningen van mensen die een vaccin proberen te ontwikkelen, saboteert, is verwerpelijk", briest hij en hij noemt de lastercampagne 'onaanvaardbaar en onder alle omstandigheden ongerechtvaardigd'. 
Volgens Raab willen de Russen op deze wijze hun eigen vaccin promoten en de Times meldt zelfs via Twitter ontdekt te hebben dat het Kremlin er inderdaad achter zit! 
De bijgeplaatste foto doet echter vermoeden dat die jongens van de Times een goede grap ook wel kunnen waarderen.....

Ach, wat moet je nog geloven?
De een zegt dit, de ander dat en ik vind dat prima.
Zolang ze mij maar de ruimte geven om te geloven wat ík wil.
Ja, ook al die complotdenkers en klimaat-, corona-, stikstof- en weet-ik-wat-niet-al-ontkenners mogen van mij geloven en denken wat ze willen. Maar op het moment dat ze de maatschappij ontwrichten door hun optreden, omdat zij denken dat ze daartoe gemachtigd zijn op grond van de vrijheid van meningsuiting, denk ik dat we een krachtig: "Ho" moeten laten horen. Op het moment dat je door jouw handelen de vrijheid van een ander bedreigt, overschrijd je een grens.

Ik zag deze week in een reportage een beeld langs komen van een jonge man, die agressief schreeuwend inbrak in een interview dat een journalist stond af te nemen met twee tienermeisjes. Gewoon, ruwweg ertussen stappend, de microfoonhengel wegslaand, sommeerde hij de journalist op te rotten, hem onderwijl uitmakend voor landverrader en verspreider van nepnieuws.
Ik herinner mij de beelden van een paar weken geleden van Pieter Omtzigt die op een agressieve en intimiderende wijze achtervolgd werd door een aantal demonstranten.
Khadija Arib heeft de burgemeester van Den Haag gevraagd om een oplossing te zoeken voor de demonstranten bij de toegang van de Tweede Kamer die kamer- en regeringsleden onheus bejegenen en hen hinderen bij hun werkzaamheden. 
Ik zag een medewerker van de NOS de belettering van een wit busje verwijderen. 
Uit veiligheidsoverwegingen.........


Moet de politie ingrijpen? Nee, lijkt me niet verstandig......
Misschien moeten wat jongens van het Korps Mariniers eens even gaan "praten" met die lui die bij de ingang van de regeringsgebouwen in Den Haag onze volksvertegenwoordigers en leden van de regering het leven zuur maken.....
Heeft in het verleden goed gewerkt!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten