zondag 21 september 2014

Nazomeren


Wat een weekje!
Wat een weertje!
De mindere weken van augustus zijn vergeten.
De zomer is weer helemaal terug en de Veenders wentelen zich tijdens het jaarlijks Kermisfestijn, gehuld in korte broek en t-shirt en ingesmeerd met factor 18, in het feestgedruis.
Dat wordt weer kassa voor de horeca!
Opvallend, dat jaar in jaar uit de Veense Kermis goed weer heeft.
Zou het dan toch waar zijn?

Ook in de Troonrede en tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen werd terug gekeken op het afgelopen jaar, met name op de zomer die achter ons ligt.
De kleine lichtpuntjes van de voorzichtig aantrekkende economie, worden volledig overschaduwd door de inktzwarte gebeurtenissen van de afgelopen tijd.
De ramp met MH 17 die het hele Nederlandse volk tot in zijn vezels raakte.
De spanningen in Oekraïne en Gaza.
De uitbraak van twee levensbedreigende virusziekten.
Ebola en IS.
Twee Nederlandse gezondheidszorgers die terug keerden uit ebola gebied en verdacht werden van besmetting, werden bij terugkeer direct in quarantaine geplaatst.
Zelfs na ontslag uit het ziekenhuis kozen zij ervoor om voorlopig in afzondering te blijven en niet terug te keren naar hun gezinnen, totdat zij de zekerheid hadden dat zij inderdaad niet door de gevreesde ziekte waren getroffen.
Geen gezeur over het beknotten van bewegingsvrijheid.
Wat is er dan op tegen om lieden die terug keren uit IS gebied en verdacht worden van besmetting met het IS virus in quarantaine te plaatsen?
Opsluiten en niet eerder loslaten voor is vastgesteld dat zij virusvrij zijn.

Op het moment dat Emile aan zijn eerste termijn tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen wilde beginnen, kwam Witte Willy maar weer eens naar voren om een hoofdelijke stemming af te dwingen om de Koran te verbannen van de tafel van de voorzitter.
Een op voorhand kansloze actie, net als zijn later ingediende motie van wantrouwen tegen het zittende kabinet.
Pure tijdsverspilling (en tijd is geld!).
Louter en alleen om het politieke proces te traineren en zijn politieke opposanten te tergen.
Emile was duidelijk van zijn stuk gebracht door deze actie.
En dat kwam ook niet meer goed.....

Willy kwam tijdens de debatten weer niet verder dan het herhalen van zijn uitgekauwde oneliners en de schuld leggen bij de andere partijen.
Hij schaamde zich er niet voor om de uitkomsten van een onderzoek, gedaan na de vreselijke aanvallen van Assad tegen de eigen burgerbevolking in Syrië, te misbruiken om nu alle moslims te betichten van IS sympathieën.
De duizenden Syriërs, op de vlucht voor IS, zijn notabene zelf moslim.
Dat er tweespalt bestaat binnen onze samenleving tussen moslims en andersdenkenden valt niet te ontkennen. Maar de oorzaak daarvan moet toch meer gezocht worden in het optreden van Wilders cs, dan bij andere partijen.
Wilders draagt niet bij aan het oplossen van dit probleem, maar is er zelf een onderdeel van.
Mark diende hem, na een duwtje van Samsom, op nette en duidelijke wijze van repliek.
De stellingname van de voltallige 2e Kamer (uitgezonderd de PVV uiteraard) is duidelijk: hard optreden tegen radicalisering, maar mensen van goede wil alle ruimte en kansen bieden, ongeacht ras, afkomst, nationaliteit of geaardheid.
Een stellingname waar ik het van harte mee eens kan zijn.
Zo eindigt deze zomer toch nog met wat hoop voor de toekomst.
Het is te hopen dat bij vele van mijn landgenoten, die steeds blind achter de heer Wilders hebben aangelopen, zo langzamerhand de schellen van de ogen vallen en dat zij gaan inzien, dat zijn optreden de problemen niet oplost, maar juist verergert.


Deze week kop in het AD.
"Pastoor per direct weg bij AZ"
Schiet toch eerst door je gedachten: Zeker vanwege seksueel misbruik?
Maar nee, het had andere redenen.

1 opmerking:

  1. Goed punt dat je IS als een virus ziet dat even dodelijk is als Ebola. Helaas is IS een selectief virus, wat dus alleen maar door mensen bedacht kan zijn. Moeder natuur is wat betreft eerlijker. IS strijders die terugkomen en /of het IS virus willen verspreiden zouden een aantal weken in een vluchtelingenkamp moeten doorbrengen. Kijken hoe ze dan piepen.

    BeantwoordenVerwijderen