zondag 15 juli 2018

Sportzaterdag


Het was vanmiddag (zaterdag) wel smullen voor de sportliefhebbers onder ons.
Terwijl Nadal en Djokovic hun vrijdagavond afgebroken zinderende halve finale op het heilige Wimbledongras verder uitvochten, gevolgd door de damesfinale tussen Serena Williams en de Duitse Angelique Kerber (winnares!), begon in Sint-Petersburg de strijd om de derde plaats tijdens het WK Voetbal tussen Engeland en België. Intussen sprintte Dylan Groenewegen tijdens de rust van deze partij naar zijn tweede zege op rij in de 8ste etappe van de Tour de France.
Met een beetje heen en weer zappen heb ik geen van de hoogtepunten gemist! (geloof ik, hoop ik)

Arm, arm Engeland.
Ze hadden zich er zo veel van voorgesteld. "Football is coming home!" was de strijdkreet die over heel Albion galmde, overtuigd dat de wereldtitel "in the pocket" was. Door de Belgen in de poulefase te "laten winnen", kwamen ze in het gemakkelijkste deel van het schema terecht. En toen de Fransen de Belgen aan de kant zetten en als finalist bekend werden, was heel Engeland overtuigd dat ze dat Franse haantje ook wel even zouden roosteren.
Over de nog te nemen hobbel om de finale te bereiken werd amper gesproken. Kroatië? Pfff, een landje met 4,5 miljoen inwoners. Kat in het bakkie......
Toen de Engelsen al snel op 1-0 kwamen dacht men er al te zijn, maar men had niet gerekend op de standvastigheid, de strijdlust en volharding van de Balkan bewoners. Ze maakten laat gelijk en wisten er in de verlenging nòg een in te prikken.
In de troostfinale tegen de Belgen ging Engeland met 2-0 onderuit.
"You'll never walk alone", zingen de Engelse supporters altijd. Nou, ik denk dat de meeste Engelse spelers momenteel liever even alleen zijn en met rust gelaten willen worden.
Een kater verwerk je het best in je eentje....

En de Engelsen hadden een opstekertje zo goed kunnen gebruiken.
Uitgerekend deze week beginnen ministers uit het kabinet weg te lopen en schijnt niemand meer te weten hoe het nu verder moet met die Brexit, terwijl de tijd nu toch aardig begint te dringen.
Theresa May houdt zich flink en zegt tot het bittere eind te zullen blijven strijden, maar op mij maakt zij niet bepaald een doortastende indruk.
Tot overmaat van ramp krijgt ze deze week ook Donald Trump nog op bezoek die haar eerst zwaar bekritiseert en met modder besmeurt, om haar even later voor het oog van de camera weer helemaal schoon te likken. Het is en blijft een onberekenbaar, eng mannetje......
Ben benieuwd wat hij komende week met Poetin gaat bekokstoven. Misschien spreken ze af om een keer gezellig met elkaar te gaan kamperen, misschien beginnen ze een Derde Wereldoorlog.
Zou zo maar kunnen, het kan alle kanten op met die clown.

Toch jammer van die Belgen.
Verreweg het best voetballende team op het WK en dan stranden in de halve finale tegen een matig Frankrijk. Als zij de geschorste Meunier (zaterdagmiddag weer uitblinkend) in de gelederen hadden gehad, had het wel eens heel anders kunnen aflopen.
We zullen het nooit weten.
Vanmiddag mogen de Fransen aantreden tegen Kroatië. Een fiftyfifty wedstrijdje.
Ik weet het al. De wereldkampioen van 2018 is derde geworden......

We hebben met Groenewegen eindelijk weer een echt sprintkanon in het wielerpeloton. Wilde het de eerste dagen nog niet lukken, deze week was het twee dagen achter elkaar raak! Zijn macht toonde hij vorig jaar al in de slotetappe op de Champs Elysees. Dat beloofde veel voor de toekomst! Deze week heeft hij die belofte volledig ingelost. En we zijn nog maar een weekje onderweg. Wie weet!
Samen met Mollema, Terpstra, Poels en Dumoulin (schrijf hem nog niet af!) in het peloton is het volgen van de Tour toch een stuk leuker geworden dan de afgelopen jaren. Nederlanders die weer wat voorstellen en in staat zijn om een stuntje uit te halen!


Ja, het is waarlijk afzien voor een sportgek als ik.
Constant pendelen tussen mijn achtertuintje, waar ik weer lekker aan het knutselen ben (niet aan, maar in mijn tuin), en het televisietoestel om al die sporten te volgen. Je kan het er maar druk mee hebben.....
Komende week wordt het wat rustiger. Alleen nog de Tour. Maar ja, ze gaan wel de bergen in en dat zijn vaak etappes waar je niet ongestraft bij kunt weglopen, dan kan er van alles gebeuren!
Vrijdag weer een vlak ritje. Misschien wat voor Dylan? Zou zo maar kunnen.....



Geen opmerkingen:

Een reactie posten