zondag 1 december 2019

Krankjorum


Het net lijkt zich te sluiten rond S.N., door velen gezien als dè topcrimineel van Nederland.
N., een Spaanse seizoenarbeider die elk najaar voor enkele weken naar onze contreien afreist, is al vele jaren in de Lage Landen actief. Lange tijd is hij door de Nederlandse overheid gedoogd en met rust gelaten, omdat de schade welke hij met zijn praktijken aan de samenleving berokkende, niet groot was en zich in hoofdzaak beperkte tot de handel in verslavende middelen zoals pepernoten, taai-taai en marsepein welke leidde tot wat slechte gebitten en enkele zware gevallen van overgewicht onder de Nederlandse burgers.
De maatschappelijke onrust welke zijn komst jaarlijks veroorzaakt is de laatste decennia echter flink toegenomen. In hoeverre dit een gevolg is van de activiteiten van N. dan wel van het feit dat de politiek zich er mee ging bemoeien, is moeilijk vast te stellen.
Het is niet zozeer de ongebreidelde verspreiding van zoetwaren die N. wordt kwalijk genomen, er worden tenslotte op feestjes en party's wel kwalijker "snoepjes" genuttigd, maar zijn komst alleen al zorgt voor grote tweespalt binnen de samenleving.
Vandaar dat de regering van hem af wil. Dit is af te leiden uit het feit dat onze minister president M. R. het volk toesprak met de woorden: "Zwarte Piet moet blijven", en zo de sluimerende Zwarte Pieten discussie weer fel deed oplaaien. We weten immers wat de woorden van M. waard zijn......
Hij vond in zijn strijd zelfs G.W. aan zijn zijde die openlijk de kant koos van N., een buitenlander met Turkse roots notabene. Wie durft nog beweren dat G. alle Turken over één kam scheert?
Nee, hij schreeuwde niet om "Meer, meer", één buitenlander met een Turks verleden vindt hij wel genoeg.

In eerste instantie is gepoogd om N. mensenhandel en discriminatie in de schoenen te schuiven. Hij zou zich schuldig maken aan het inzetten van donkergekleurde mensen binnen zijn organisatie die ook nog eens onbezoldigd slavenarbeid moeten verrichten. Zijn verschijning als blanke rijkaard, omringd door zwarte knechten roept bij sommige gekleurde Nederlanders associaties op met het slavernij verleden van Nederland. Misschien niet helemaal terecht, maar wel begrijpelijk.
Historische geschriften wijzen immers uit dat N. een fel tegenstander was van slavernij en jonge slaven juist vrijkocht. De onderzoeken liepen helemaal vast toen bleek dat de Zwarte Pieten CAO een uitstekend loon biedt, een riante vakantie- en gevarentoeslag kent èn uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals ongelimiteerd snoepgoed. Als er al sprake was van discriminatie dan was het omdat blanke sollicitanten alleen werden aangenomen als zij bereid waren om hun gezicht zwart te schminken.
Deze onderzoeken brachten nòg een reden aan het licht om de activiteiten van N. uit te bannen: onaanvaardbare verstoring van de arbeidsmarkt.
Het bleek namelijk dat vele werknemers uit de publieke sector een tijdelijk dienstverband aangingen binnen de organisatie van N. en zich met graagte zwart lieten maken omdat de lonen in de Zwarte Pieten CAO aanmerkelijk hoger liggen dan de salarissen in de CAO's van onderwijs, zorg en politie.

Intussen is de Zwarte Pieten discussie gekaapt door zich in voetbalstadions ophoudende randdebielen die haar misbruiken om lucht te geven aan hun racistische gevoelens wat heeft geleid tot een extreme overgevoeligheid binnen de Nederlandse samenleving waardoor je je hand niet meer mag opsteken, een grapje niet meer gemaakt kan worden en NEC supporters het stadion niet meer in mogen met hun spandoek waarop staat " Rood, Groen, Zwart", al sinds jaar en dag de clubkleuren van NEC. Alleen vanwege het woordje "zwart"....
Krankjorum.

Maar.... de regering is een nieuwe weg ingeslagen!
Met de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming), de nieuwe privacy wetgeving sinds 25 mei 2018 in de hand denkt de regering voldoende middelen te hebben om een bewijslast op te bouwen welke zal leiden tot het aanmerken van de praktijken van N. als zijnde een criminele organisatie. Een gecombineerd onderzoek van Openbaar Ministerie, FIOD, AIVD, IND en de NVVH (Nederlandse Vereniging Voor Huisvrouwen) heeft aan het licht gebracht dat de privacy van vele Nederlanders door N. bovenmatig wordt geschonden. Gebleken is, dat hij van alle Nederlandse kinderen privacy gevoelige informatie opslaat, zònder schriftelijke toestemming van de betrokkenen.
Bij het verzamelen van informatie wordt geen gebruik gemaakt van geavanceerde afluisterapparatuur of camera's maar van werknemers van N., die zich ophouden in de rookkanalen van de huizen en daar gesprekken afluisteren, opnemen en noteren. Ook is gebleken dat deze werknemers zich herhaald wederrechtelijk toegang verschaffen tot woningen om daar wortelen, appels en plukjes hooi te ontvreemden. Als verzachtende omstandigheid kan worden aangevoerd dat ze dan wel vaak iets lekkers in de schoenen van de kinderen achterlaten.
Deze data worden door N. verzameld in "Het Grote Boek", wat politie en justitie dan ook graag als bewijsstuk in handen zouden krijgen.
Er zijn reeds verschillende aanhoudingen verricht, doch dan bleek het te gaan om een als N. verklede man die een in rode kaft gehulde Bijbel, een deel van een encyclopedie of het boek "Klussen in Huis" met zich meetorste. Het moge duidelijk zijn dat dit na-aap gedrag door Beunklazen het onderzoek aanzienlijk bemoeilijkt.
We mogen van onze overheid verwachten dat ook de neef van N. en "partner in crime" S.C., in de onderwereld beter bekend als "De Kerstman", die over enkele weken het werkterrein van N. zal overnemen, eveneens zal worden nagejaagd.
Ook hij maakt zich schuldig aan navrante overtredingen van de privacy wet. Bovendien heeft Esther Ouwehand van de PvdD al laten weten dat zij aangifte zal doen tegen S.C. vanwege het feit dat hij rendieren een veel te zware slee laat trekken, wat gelijk staat aan verregaande dierenmishandeling. Zij weet zich hierin gesteund door PVV'er Dion Graus. Daarnaast is het Malieveld al afgehuurd voor een protestdemonstratie van de Vereniging van Kleine Mensen die hun onvrede willen uiten over het gebruik van elfen door S.C. in zijn speelgoedfabrieken op de Noordpool. De vereniging heeft laten weten dat ze de manifestatie wel klein wil houden......

Maar, alle gekheid op een stokje.....
Racisme is natuurlijk niet goed te praten en moet dan ook fel bestreden worden. Maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat die hele Zwarte Pieten discussie heeft geleid tot een overgevoeligheid waardoor iets al heel snel als racisme wordt beschouwd en mensen zich soms onterecht gekwetst voelen.
Een recent onderzoek van het CBS wijst uit dat de Nederlander tussen 1981 en 2018 gemiddeld aanmerkelijk langer en zwaarder is geworden. Ik heb het idee dat ook de teenlengte in die periode significant is toegenomen.....
De Engelsman zegt het zo mooi: "Beauty is in the eye of the beholder".
Misschien is het onderstaande ook wel een beetje waar.....


Toen M. R. onlangs in een vraaggesprek werd geconfronteerd met zijn eerder gedane uitspraak: "Zwarte Piet moet blijven", gaf hij aan dat hij hier geen actieve herinneringen aan had......

Door al dat gedoe rond 5 december zou het mij niet verbazen als Maarten van Rossum dit jaar van S.N. een pijp in zijn schoentje krijgt........
Hebben voor- èn tegenstanders van Zwarte Piet dan niet in de gaten dat ze door hun provocerende acties en optredens bezig zijn om een prachtig kinderfeest om zeep te helpen?
Ik durf beide groeperingen wel de Zwarte Piet toe te schuiven.
Het geeft toch geen pas om elkaar zo zwart te maken......


Geen opmerkingen:

Een reactie posten