zondag 23 december 2012

Armageddon


De premier van Australiƫ heeft afscheid genomen van haar bevolking. Ze deed dit met een blij gemoed. Alleen al het vooruitzicht nooit meer te hoeven verschijnen bij saaie persconferenties...
De wereld, zoals wij die kennen zou immers na 21 december 2012 niet meer bestaan.....

Volgens de Mayakalender zou de wereld op die dag vergaan en, omdat u dit nu leest, is het evident, dat dit niet bewaarheid is geworden.
Toch zag ik vrijdag menig voorbijganger schichtig omhoog kijken om te zien, of de hemel nog geen aanstalten maakte om naar beneden te komen. Het zicht was nogal slecht door de kerstmist.....
Behoorde u tot de pessimistische doemdenkers die dit misschien de beste oplossing vonden voor onze jammerlijke wereld? Gewoon de stekker eruit....?
Jammer voor u. Maar....., ik voel met u mee.
U zult als de sodemieter naar de winkels moeten om toch nog kerstcadeautjes en een Kerstkalkoen te kopen.
U zult er waarschijnlijk ook niet onderuit komen om op 2e Kerstdag bij uw schoonmoeder, die absoluut niet kan koken, te moeten dineren.
Een schrale troost voor u. Waarschijnlijk wordt het, zoals bij 80% van de Nederlandse bevolking, gourmetten.
Word je uitgenodigd om te komen eten, moet je je eigen vreten klaar gaan zitten maken in zo'n rottig klein pannetje. Maar goed, alles beter dan de culinaire escapades van uw schoonmoeder.
En... hopen dat de brutaliteiten die u zich veroorloofde tegenover uw baas met het oog op de komende Apocalyps u niet noodlottig worden, en dat u na het Kerstreces nog welkom bent bij uw werkgever.
U zult weer goede voornemens moeten maken, want, zoals het er nu naar uit ziet, draait de wereld voorlopig gewoon door......

De laatste weken werd er met regelmaat aandacht aan geschonken.
Zo verscheen de burgemeester van het Franse gehucht Bugarach op het Journaal. De man maakte zich ernstige zorgen omdat velen de overtuiging waren toegedaan dat de "Pic de Bugarach", een afgetopte berg in de omgeving, een uitvalsbasis huisvestte van buitenaardse wezens en dat deze toegestroomde mensen hoopten met deze extraterrestrials, die uiteraard de vernietiging van de aarde zouden ontvluchten, te mogen meerreizen en zo het einde van onze wereld te ontlopen.
De berg zou worden afgezet om te voorkomen dat mensen hem zouden beklimmen. De burgemeester vreesde dat velen van hen zich in het ravijn zouden storten als onverhoopt de wereld toch niet zou vergaan. Uit teleurstelling.
Beetje rare gedachte van de burgemeester. Die mensen wilden immers de dood ontvluchten? Waarom zouden zij zich dan van de berg storten.
Hoe deze doemdenkers in hemelsnaam bij de gedachte zijn gekomen dat dit Franse gehucht een ontsnappingspoort zou zijn aan het onvermijdelijke, is voor mij een raadsel. Ik kan me niet voorstellen dat dit plaatsje in de oude Maya geschriften vermeld stond.

Een wetenschapper trachtte de mensheid gerust te stellen met de vergelijking de Maya kalender te bezien als de kilometerteller in een auto. Ja, de cyclus eindigt. Maar als de teller in de auto na 999.999 weer op 000.000 springt, betekent dat niet het einde van de auto.
Ook de wereld begint gewoon weer op 0.
Kijk, en dat opent toch weer geheel nieuwe perspectieven.
Dat zou toch mooi zijn.....
Dat we als mensheid nou echt weer opnieuw zouden kunnen en mogen beginnen.
Zo vaak krijgen we die kans niet.......

Als we al onze geschillen, ruzies en vooringenomenheid nu eens gewoon vergeten, overboord zetten.
Binnen ons gezin, onze vrienden- en kennissenkring.
Tussen landen, rassen, religies.
Op wereldschaal.
Streep eronder. Zand erover.
We beginnen met een schone lei.
Als alle leden van de mensheid vanaf nu eens gewoon open, eerlijk en met respect met elkaar om zouden gaan.....

Een mooiere Kerstgedachte kan ik niet bedenken.......


Rekening houden met de gevoelens van anderen.
Ook met die van uw schoonmoeder.
Controleer even of de os in uw kerststalletje met zijn rug naar de boom staat.
Ook dieren hebben tenslotte gevoel.......

Ik wens u niet alleen mooie Kerstdagen toe, maar ook een mooie, nieuwe wereld.......





Geen opmerkingen:

Een reactie posten