zondag 18 december 2016

Russische roulette


Russische hackers hebben de Amerikaanse presidentsverkiezingen beïnvloed!
Zo meldde de New York Times deze week.
Door klungelig optreden van de Democraten zouden de Russen toegang hebben gekregen tot het email verkeer van deze partij en gevoelige informatie hebben doorgespeeld aan Wikileaks, met als oogmerk de positie van Hillary Clinton te verzwakken, ten faveure van Donald Trump.
De verwarring in de USA is groot.
In hoeverre dit bericht op waarheid berust moeten we maar even afwachten.
Het zou zo maar kunnen dat Hollywood dit verhaal de wereld in geholpen heeft, zodat er weer een diaree aan spraakmakende films over dit onderwerp geproduceerd kan worden.
Maar...... aan de andere kant.....
Het zou zo maar waar kunnen zijn......

Het bericht kwam natuurlijk als een godsgeschenk voor Mark.
In zijn onmogelijke missie om het "nee" tegen het associatieverdrag met de Oekraïne te laten klinken als een "nee" en toch "ja" te zeggen, was het natuurlijk fantastisch dat de Russische machthebbers weer eens als een onbetrouwbaar, sneaky volkje werden afgeschilderd dat er op uit is om onze westerse samenleving te ontwrichten.
Zie je nou wel? Ze zijn ècht niet te vertrouwen en daarom moèten we wel akkoord gaan met dit verdrag. Al was het alleen maar om een vuist te maken tegen de Russische Beer! Om te laten zien dat we als Europa één front vormen en ons niet tegen elkaar laten uitspelen.
Een eventuele nederlaag van de VVD bij de komende kamerverkiezingen zal hoogstwaarschijnlijk worden toegeschreven aan inmenging door Russische hackers en niet verweten worden aan het gestoethaspel van Mark.
Nee, het is geen begin van toetreding tot de Europese Unie. En, nee, er komt geen samenwerking op militair gebied.
Nee, Oekraïners krijgen geen vrije toegang tot de Europese arbeidsmarkt. En, nee, er gaat geen extra geld naar Oekraïne.
Hé...... waar heb ik dat meer gehoord?

Ik vind het prima hoor, als dat associatieverdrag getekend wordt.
Niet vanwege een eventuele Russische dreiging, maar gewoon, omdat het een verdrag is als tientallen anderen, dat alleen zoveel gewicht kreeg door het op valse sentimenten uitgeschreven referendum.

Maar.....
Die Russen......
We worden overstelpt met verontrustende berichten uit het land van Vladimir.
Dopingschandalen, onrust in het oosten van Oekraïne, het voortdurende gesteggel over de MH17, troepenconcentraties aan de grenzen van de Baltische Staten, de steun aan Assad in de gruwelijke oorlog in Irak.
Zou het waar zijn?
Worden we inderdaad door de Russen in de gaten gehouden?
Ik zal u een geheim vertellen.
Het is waar!!!!!

Het schrijven van zo'n wekelijkse blog is best leuk.
En het is nog leuker als je een trouw lezerspubliek weet te verzamelen.
Bij zo'n blog kun je ook zien wie jouw blog lezen.
Ik heb lezers uit alle landen van de wereld!
Ik geniet mondiale bekendheid!!!
Nou, nou, nou.....

Nee, ik besef heus wel dat de hits uit landen als Costa Rica, Polen en Vietnam waarschijnlijk tot stand gekomen zijn door toeval. Iedereen die af en toe op het web surft komt wel eens op pagina's terecht waar hij helemaal geen boodschap aan heeft. En een groot aantal hits op mijn pagina's zal daar zeker toe behoren.
Ongelezen weg geklikt.
Maar!
Er is momenteel iets bijzonders aan de hand!
De afgelopen maand waren er 402 hits uit Rusland! Deze week waren er zelfs meer hits uit Rusland dan uit Nederland!
Dit kan geen toeval zijn.
Mijn hele oeuvre wordt doorgelicht! Word ik in de gaten gehouden door de Russische Geheime Dienst? Word ik gescreend op eventuele uitlatingen die schadelijk zouden kunnen zijn voor moedertje Russia? Moet ik vrezen een dezer dagen door een Russische Flitseenheid van het bed gelicht te worden en verbannen te worden naar een strafkamp in Siberië?
Niet dat ik denk dat mijn wekelijkse schrijfsels als staatsgevaarlijk voor Rusland kunnen worden aangemerkt, maar ja, bij vertalingen gaat nog wel eens iets mis, dus....


Moet ik echt bang worden?
Ach, welnee.
We worden al jaren door iedereen in de gaten gehouden.
Weet u nog, het najaar van 2013, toen berichten de ronde deden dat we door de Amerikaanse NSA werden afgeluisterd? (Big Brother is watching you)

Wat er aan de hand is?
Volgens mij moest de wapenindustrie met lede ogen toezien hoe de ontspanning, die optrad eind 80-er jaren van de vorige eeuw, de vraag naar wapensystemen drastisch deed terug lopen.
Glasnost, Perestroika, de val van de Muur....
Landen gingen bezuinigen op de uitgaven aan defensie.
Even leek het de goede kant op te gaan.
Wereldvrede dreigde. Een gruwel voor de wapenbonzen.......
Ach, ze hadden nog wel de brandhaarden in het Midden Oosten waar ze hun wapens konden slijten.
En de oliedollars garandeerden een zekere betaling.
Was het hun niet genoeg? Of vrezen ze misschien binnen afzienbare termijn de ineenstorting van de olie industrie en daarmee het verdwijnen van hun lucratieve afzetgebied?
Ik heb het idee dat het de wapenlobby is, die het onderlinge wantrouwen flink aan het oppoken is.
Trump benoemt allerlei oud-generaals in zijn regering en rijke stinkerds die waarschijnlijk allemaal wel hun lijntjes zullen hebben met de wapenindustrie. Hij roept, dat Europa zelf zijn broek maar op moet gaan houden in NAVO verband (m.a.w. zelf meer wapens moet gaan aanschaffen).

Het inbreken via het internet in gevoelige informatie van landen is een machtig wapen om het gevoel van onveiligheid te vergroten. Het rondstrooien van deze informatie, tezamen met desinformatie zal dit gevoel nog versterken.
Gewoon de mensen een beetje bang maken.
Nee, niet om een oorlog te beginnen, maar gewoon het volk zodanig bewerken dat ze weer toe zullen staan, dat hun regeringsleiders wat meer belastinggeld zullen besteden aan wapentuig.
Kassa voor de wapenindustrie!


Maar..... het is een gevaarlijk spelletje dat ze spelen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten