zondag 13 oktober 2019

Judaskus


De weersverwachting kan er soms behoorlijk naast zitten. Het gevolg is dan bijvoorbeeld een nat pak, omdat men beweerde dat het droog zou blijven.
Verwachtingen komen niet altijd uit.
Niemand had verwacht dat de Britten vóór een Brexit zouden stemmen.
Niemand had verwacht dat Donald Trump gekozen zou worden tot president van de Verenigde Staten.
En toch gebeurde het.
De gevolgen zijn desastreuzer dan een nat pak......

Soms komen verwachtingen wèl uit.
De verwachting bijvoorbeeld dat met de verkiezing van Trump een ongeleid projectiel de wereldmacht Amerika ging leiden. En deze verwachting heeft hij ten volle waargemaakt, sterker nog, bijna met elke actie onderstreept hij het feit dat hij een opportunist is, een leugenaar en volledig onberekenbaar en onbetrouwbaar.
Was het terug trekken van de Amerikaanse troepen vanuit Syrië het inlossen van een verkiezingsbelofte? Of..... was het misschien een afleidingsmanoeuvre om de aandacht af te leiden van de tegen hem in gang gezette impeachment procedure in eigen land? In ieder geval zijn alle ogen van de wereld nu gericht op het noorden van Syrië waar Erdogan met zijn leger is binnen gevallen om "terroristen" te bestrijden.
Terroristen? De Syrische Koerden die met behulp van de Amerikanen een verbeten strijd leverden tegen de Islamitische terreurbeweging IS. De Amerikanen leverden vooral materieel en wapens, de Koerden vooral... hun leven. Bij de strijd tegen IS vonden duizenden Koerden de dood.
Met zijn besluit om de Amerikaanse troepen uit noord Syrië terug te trekken, maakte Trump de weg vrij voor die andere schurk, Erdogan om de Syrische Koerden aan te vallen.
Verraad aan een trouwe bondgenoot.....
Daarnaast verstoort hij door zijn actie de relatieve rust in de regio en bestaat er groot gevaar dat IS wederom aan kracht gaat winnen. Alle slachtoffers die zijn gevallen in de strijd tegen IS zullen dan voor niets gesneuveld zijn......

Als ik dit soort berichten lees of zie dan vraag ik mij af: "Hoe is het mogelijk?"
Hoe is het mogelijk dat het Amerikaanse volk dit nog langer pikt van haar leider, dat haar goede naam zò te grabbel wordt gegooid.
De Amerikanen, ooit de redders van de vrije wereld, toen ze het voortouw namen in de geallieerde coalitie en nazi-Duitsland een halt toe riepen. Die na afloop van WOII met de marshall hulp de economieën van West Europa weer op poten zette. Vanaf mijn jonge jeugd is mij ingeprent dat wij die Amerikanen enorm veel dank verschuldigd zijn. Ja, mijn loyaliteit en dank zijn groot aan het Amerikaanse volk ten tijde van Roosevelt en Truman. Maar voor Amerikanen die zo'n gewetenloze verrader in het zadel houden, sorry, daar kan ik geen enkel respect voor opbrengen.
Het bloed van èlk slachtoffer dat deze dagen valt in het noorden van Syrië, kleeft aan de handen van Donald Trump..... en aan de handen van hen, die hem steunen.

Het verraad, de Judaskus aan de Koerden doet hij af met: "Ze zijn ons toen ook niet komen helpen in Normandië."
Wat een ongelofelijke bokkenl** !
Waarschijnlijk is hij niet op de hoogte van het feit dat de Koerden na de val van het Ottomaanse Rijk in 1920 in het huidige Turkije altijd een harde strijd hebben moeten voeren tegen onderdrukking door Atatürk en zijn opvolgers. Kortom, de Koerden hadden (en hebben nog steeds) wel wat anders aan hun hoofd.

Eind augustus verloor de 19-jarige Harry Dunn uit Groot-Brittannië het leven bij een dodelijke aanrijding. De veroorzaker van het ongeluk bleek de vrouw van een Amerikaanse diplomaat. Zij reed aan de verkeerde kant van de weg en kwam frontaal in botsing met de jonge motorrijder. Als echtgenote van een diplomaat kon zij niet zomaar vervolgd worden. Nadat politieonderzoek had uitgewezen hoezeer de vrouw in de fout was gegaan, vroeg de Britse politie officieel om intrekking van die immuniteit.
De V.S. weigerde dit. Bovendien waren de diplomaat en zijn vrouw intussen terug gevlogen naar de VS, dit met medeweten van de Amerikaanse regering, terwijl de vrouw belóófd had beschikbaar te blijven voor de Britse politie.
Toen Trump naar dit voorval werd gevraagd, antwoordde hij dat hij geen reden zag om de vrouw naar het UK terug te sturen om daar terecht te staan voor haar daad. Het was gewoon een ongeluk volgens Trump en "hij had ook wel eens aan de verkeerde kant van de weg gereden"......

Zo blokkeert Trump de rechtsgang, waarbij de vrouw rekenschap af zou moeten leggen voor haar daad en zo haar gerechte straf ontloopt.
En zo staat hij schouder aan schouder met Poetin die weigert om de verdachten in het MH17 proces voor het gerecht te brengen.......
Één pot nat!


Hoe dit allemaal gaat aflopen?
Waar dit heen moet?
Ik zou mijn verwachtingen maar niet te hoog stellen.....




Geen opmerkingen:

Een reactie posten