zondag 26 september 2021

Brain fog


Terwijl heel Nederland jubelend afscheid neemt van de anderhalve-meter-maatregel en knuffelend bij elkaar op schoot kruipt, zet het demissionaire kabinet staatssecretaris Mona Keizer op ruime afstand. Ontslag! Op staande voet! 
Da's meer dan anderhalve meter.....

Tja Mona, nou kun je wel denken dat jij je met zo'n achternaam heel wat kunt permitteren, maar in een kranteninterview de coronamaatregelen van het kabinet, waarin je zelf zitting hebt, in twijfel trekken, dat kan natuurlijk niet! Ook al zijn het controversiële maatregelen die misschien wel bij meerdere kabinetsleden de wenkbrauwen doen fronsen, je hebt ingestemd met dat kabinetsstandpunt en dan moet je dat, eventueel knarsetandend, verdedigen. Of je had tijdens de ministerraad je "onaanvaardbaar" moeten uitspreken en zelf op moeten stappen. Het is van tweeën één.
Waarom in hemelsnaam zo'n domme actie?

Ja, heeft alles te maken met de QR-code die horeca- en theaterbezoekers vanaf deze week moeten kunnen tonen. Zinvol? Ach.... Zinloos? Ach.....
Het is nou eenmaal de afspraak en we moeten wel beseffen dat het vooral de niet-gevaccineerden zijn die tegen deze regel ageren. En aangezien ruim 80% van de volwassenen volledig gevaccineerd is, kan het toch niet zo zijn dat een minderheid van 20% de lakens uit gaat delen? Daarbij, ze kunnen zich op kosten van de maatschappij (dus mede gefinancierd door de gevaccineerden) laten testen en hebben dan toegang tot alle evenementen. Dus... waar doen ze nou eigenlijk zo moeilijk over?

Door die hoge vaccinatiegraad is de kans vrij klein dat je iemand tegenkomt met Covid-19 onder de leden. De laatste weken tellen we minder dan 2000 geregistreerde besmettingen per dag. Als we er vanuit gaan dat een besmet persoon 10 dagen lang anderen kan besmetten, lopen er in Nederland dus ca. 20.000 besmette personen rond (of liggen ziek in bed, dat kan natuurlijk ook). Maar, er lopen er ongetwijfeld meer rond (mensen die zich niet willen laten testen, of zelf niet in de gaten hebben dat ze besmet zijn) dus laten we dat aantal van 20.000 nog eens maal 10 doen. 200.000 besmette personen! Bij een bevolking van 17 miljoen is de kans op een ontmoeting met een besmet persoon..... één op duizend......
En dat is vooral fijn voor de mensen die niet gevaccineerd kùnnen worden vanwege ziekte,  medicatie of omdat hun immuunsysteem niet op het vaccin reageert. En ja, de standvastigen die zich "uit principe", vanwege angstbeelden of om vage redenen niet willen laten vaccineren, die profiteren ook mee. En natuurlijk de "flinke jongens en meisjes" die zich zogenaamd "niets door de regering laten opdringen" terwijl de werkelijke reden is dat het ze dun door de broek loopt, alleen al bij de gedachte van een prikje.....
Dus.... inderdaad, dat tonen van die QR-code, daar mag je vraagtekens bij zetten en het zal daarom niet lang stand houden.....

In de krant van zaterdag lees ik: 
Hugo de Jonge: 'Als je je niet vaccineert, raak je zeer waarschijnlijk vroeg of laat besmet’
Da's natuurlijk lulkoek, Hugo. Iederéén loopt het risico om vroeg of laat (weer) besmet te raken, gevaccineerd èn ongevaccineerd. Alleen is de kans vrij groot dat gevaccineerden en zij die Covid-19 hebben doorgemaakt veel mildere klachten zullen hebben, terwijl ongevaccineerden een vergrote kans hebben om in het ziekenhuis te belanden.
Waarom zeg je zulke domme dingen?

Wat een week!
De week van de Troonrede, waarin de koning de problemen opsomde waarvoor we ons de komende decennia gesteld zien, zonder ook maar enige oplossingsgerichte acties te benoemen. Traditioneel op woensdag en donderdag gevolgd door de algemene politieke beschouwingen waar politiek inhoudelijk door alle partijen van ons land gedebatteerd mocht worden over alle voorstellen uit de voorgestelde begroting van het demissionaire kabinet.
Maar vooraleer dat gebeurde moest er eerst flink met modder gegooid worden. Verlichte geesten hebben dit ongetwijfeld voorzien gezien de bekleding van de achterwand van de tijdelijke Tweede Kamer die zulk gedrag prima kan absorberen.
Eerst ging ome Geert helemaal los over het gedrag van Sigrid Kaag (wat volgens mij helemaal niets met de Rijksbegroting van doen had) wat mijn vorige week uitgesproken vermoeden alleen maar bevestigt. Ik had niet gedacht dat hij zó klein zou zijn......
Natuurlijk werd ook Thierry Baudet aangesproken over het herhaald vergelijken door FvD van de Tweede Wereldoorlog en de coronamaatregelen in het algemeen en over zijn twitter-gedrag over de 'holocaust' (tussen aanhalingstekens) in het bijzonder.
Thierry kon niet bevatten dat zijn uitingen binnen de Joodse gemeenschap als uiterst kwetsend waren ervaren. Hij begreep helemaal niets van de ophef. Hoe is het mogelijk dat zo'n zelfbewust, erudiet en zelfbenoemd intellectueel dit niet snapt?!?!?
Maar toen...... toen zei Thierry iets, wat mijns inziens alles verklaarde!
Tussen neus en lippen door meldde Thierry dat hij zelf óók Covid-19 heeft doorgemaakt......
Natuurlijk!!! Dat verklaart alles! Thierry behoort hoogstwaarschijnlijk tot de groep van 10% Covid-19 patiënten die nog langdurig klachten houden na een doorstane besmetting: het zogenaamde Long (langdurig) COVID.
Naast smaak- en reukverlies is één van de veelgehoorde klachten "brainfog". Dat betreft (tijdelijke) beperkingen van de hersenfuncties op gebieden zoals denken, herinneren, concentreren en redeneren.
Heeft Donald Trump ook geen Covid-19 gehad? Die heeft vast óók Long COVID waarbij de brainfog klachten blijkbaar een permanent karakter hebben aangenomen.


En Mona en Hugo? Hebben die misschien óók.......?
Het zou in ieder geval hun gedrag gedurende deze week grotendeels verklaren.

Trouwens, nu ik er over nadenk........ volgens mij zitten er een helebóel in de Tweede kamer die worstelen met brainfog.......!

Rutte ook!!!


                                                                                   maar da's meer chronisch.......



Geen opmerkingen:

Een reactie posten